25. Maj 2024
Kontakt:
 

Procedureadvokater 

Vesterbrogade 32

1620 København V


Tlf.:  +45 33 43 70 00

Fax: +45 33 43 70 01
E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Specialepris

 

Foreningen af Procedureadvokaten etablerede i begyndelsen af år 2022 en specialepris. 

Hvorfor:
Formålet med prisen er bl.a. at styrke hhv. interessen for procesret og procedure hos de studerende og kontakten til relevante fagpersoner på universiteterne samt mere generelt at sætte fokus på og dermed også skabe interesse for vores forening og vores speciale.
I forhold til den enkelte prisvinder er prisen naturligvis udtryk for en anerkendelse af høj faglighed mv. i specialet/prisopgaven.

Hvem kan søge:
Jurastuderende på universitet, der har modtaget karakteren 10 eller 12 i det igangværende kalenderår for et speciale inden for et civilprocesretligt emne.

Frister:
Ansøgningsfristen er den 1. september hvert år. 
Vinderen af prisen vil få svar senest den 1. oktober.

Hvad kan man vinde:
Prisen er på 20.000 kr. Prisvinderen skal ved prisoverrækkelsen give en kortere redegørelse for sit speciale.

Hvem bestemmer:
Foreningen af Procedureadvokater har ca. 330 medlemmer, der alle har en særlig interesse i procedure og procesret.
Der er nedsat et bedømmelsesudvalg, der består af fageksperter fra universiteterne og specialister fra foreningens bestyrelse. Udvalget vil bedømme de modtagne ansøgninger.
Ved tildelingen vil der blive lagt afgørende vægt på, om specialet på en juridisk og sproglig overbevisende måde udfylder et væsentligt videnshul om civilprocesretlige problemstillinger af væsentlig praktisk relevans for danske advokater.

Hvordan søger man:
Har du modtaget karakteren 10 eller 12 i det igangværende kalenderår for et speciale indenfor et civilprocesretligt emne, så kan du søge. Ansøgningen skal sendes til foreningens sekretariat på mail til dlo@danskeadvokater.dk senest den 1. september 2024.

Mailen skal indeholde følgende:

  • speciale
  • summary, og
  • dokumentation for karakter.
Prisen er forankret i en Forretningsorden, der kan blive tilsendt ved henvendelse til sekretariatet att. Danielle Løw dlo@danskeadvokater.dk.

Se vinder af prisen 2023
Se vinder af prisen 2022Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli