20. April 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


Udvalgte nyheder fra den seneste periode inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder:

Vejledning om det gode telefonretsmøde

Advokatens vejledning til hvidvaskloven

Afgørelser:

Højesteret: Marker opfyldte ikke kravet om at fremstå med tæt og lavt plantedække. Modtaget landbrugsstøtte skulle derfor tilbagebetales.

Højesteret: Bil beslaglagt af skattemyndighederne skulle ikke udleveres til konkursbo.

Højesteret: Byrettens afgørelse om at beskikke en advokat med rejseforbehold kunne ikke kæres uden Procesbevillingsnævnets tilladelse, jf. retsplejelovens § 389 a.

Højesteret: Byrettens afgørelse i en sag om prøvelse af statsforvaltningens afvisning af at realitetsbehandle en anmodning om ændring af forældremyndighed kunne kun kæres med Procesbevillingsnævnets tilladelse.

Østre Landsret: Ankedom den 8. august 2017 i Se og Hør-sagen.

Østre Landsret: Dom i sag om ærekrænkelser mod lederen af privatskole.

Sø- og Handelsretten: Nowocoat Industrial A/S’ emballagedesigns til produktet Coolingpaint krænkede Dyrup A/S’ rettigheder i henhold til markedsføringsloven til Gori-produktet, hvorfor der blev nedlagt midlertidigt forbud og påbud.

Sø- og Handelsretten: Anvendelsen af navnet ”ProSam” til et forsikringsselskab krænkede ikke PenSam Forsikring og PenSam Holdings rettigheder i henhold til varemærkeloven, domæneloven og markedsføringsloven.

Advokatnævnet: Advokat pålagt bøde på 50.000 kr. fordi han ikke rettidigt havde givet en klient behørig opdrags- og prisoplysning, og fordi han to gange tidligere var blevet pålagt bøder af Advokatnævnet.

Advokatnævnet: Advokat pålagt bøde på 40.000 kr. fordi han ikke ved opdragets etablering gav klienten en skriftlig beskrivelse af opdraget og prisoplysning, fordi han ved at udtrådte af retssagen skabte risiko for, at klienten kunne lide retstab, og fordi han tidligere er blevet pålagt bøder af Advokatnævnet.

Udgivelser:

”Fast ejendom - Regulering og køb” af Peter Pagh-Rasmussen.


Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli