24. April 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


Udvalgte nyheder fra den seneste periode inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder

Løhde: Lad være med kun at bruge statens advokat

Afgørelser

Højesteret: Afslag på indfødsret og afslag på dispensation fra sprogkravet var ikke forskelsbehandling på grund af handicap.

Højesteret: Et selskab havde haft berettiget forventninger om at kunne indvinde råstoffer på et eksproprieret areal, og erstatningen skulle fastsættes ud fra den mistede fortjeneste.

Højesteret: Fjernvarmeværk erstatningsansvarlig for udledning af cadmium i kloaksystemet

Vestre Landsret: Præjudiciel forelæggelse for EU-Domstolen af spørgsmål om moms ved overdragelser af en grund med en eksisterende bygning, der skulle rives delvist ned af den endelige køber i forbindelse med nybyggeri på grunden.

Sø- og Handelsretten: Værnetingsaftale om værneting i Danmark var bindende for sagsøgte, idet sagsøgte ikke var forbruger i domsforordningens forstand i relation til en aftale med Saxo Bank om adgang til bl.a. gearet valutahandel.

Sø- og Handelsretten: Parternes forhandleraftale var udløbet den 31. maj 2012, og retten fandt ikke grundlag for at fastslå, at aftalen var gældende udover ophørstidspunktet i aftalen. Sagsøgte havde således ikke opsagt en mellem parterne bestående aftale, og sagsøger havde derfor ikke grundlag for at gøre krav på erstatning. Sagsøgers krav på erstatning vedrørende varelager måtte anses for udokumenteret og kunne derfor allerede af den grund ikke tages til følge.

Advokatnævnet: Advokat idømt bøde på 20.000 kr. for at have tilbageholdt klagers sagsakter og for at meget aggressivt at have smidt klager ud af advokatkontoret, da klager insisterede på at få hele sin sagsmappe udleveret.

Advokatnævnet: Advokat idømt bøde på 20.000 kr. for at have fremsendt et uberettiget krav og for at have truet med indberetning til RKI.

Advokatnævnet: Advokat idømt bøde på 30.000 kr. for ikke at have fremsendt en kopi af sin henvendelse til Landsretten til modpartens advokat, og for efterfølgende at efterproducere en e-mail, hvorved det blev foregivet, at der oprindeligt var sendt en kopi af henvendelsen til Landsretten til modpartens advokat.

Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli